Wie zijn wij

Hondenschool Odin is opgericht door Pim Lispet. Samen met enthousiaste vrijwilligers maken zij hondenschool Odin tot een succes.

Pim Lispet

Pim Lispet

Ik ben Pim Lispet en sinds mijn jeugd al opgevoed met honden. Nadat ik zelf een aantal cursussen heb gevolgd met mijn honden Ster en Rex (gehoorzaamheid en flyball) werd ik enthousiast over het lesgeven en ben ik een cursus bij O&O gaan volgen.

Toen ik in aanraking kwam met de jacht en apporteersport merkte ik dat daar echt mijn passie lag. Ik ben toen zelf jacht en apporteer trainingen gaan geven. Sinds 2016 ben ik de troste eigenaar van Odin, een Duitse Staande Korthaar.

Met het oprichten van hondenschool Odin is een grote wens in vervulling gegaan. Samen met enthousiaste vrijwilligers willen wij een gezellige en kundige hondenschool voor u zijn. Graag tot ziens!

Madeleine van den Dool

Madeleine van den Dool

Na 9 jaar lesgeven vind ik het nog steeds geweldig; de puppy cursus. Op dag één schuiven baasje en pup onwennig aan. Wat eng al die andere mensen en hondjes! Dat gaat snel over. Het socialiseren gaat haast als vanzelf en al na een paar lessen begroeten baasjes en pups elkaar alsof ze al jarenlang vrienden zijn.

Een hond is een dier en geen mens, maar kan in principe prima tussen mensen (jong en oud) functioneren en het leven van mensen verrijken. Daarvoor moeten hond en baasje echter wel een aantal dingen leren en afstemmen. Dat is niet ingewikkeld en lukt bijna altijd. Zo jong als ze zijn, pups willen en kunnen een hoop leren. Vooral als ze er plezier in hebben. Dus dat staat voorop.

Naast het bijbrengen van de elementaire vormen van gehoorzaamheid, is er wekelijks aandacht voor praktische informatie over bijvoorbeeld gezondheid, veiligheid, vachtverzorging, tekenbeten, vuurwerkknallen en dergelijke. En natuurlijk doen we ook leuke dingen zoals o.a sport en spel.

Maar mijn grootste ideaal is het toch baasje en hond enthousiast te maken voor al die mooie leuke dingen die je samen kunt doen. Pup en baasje vormen een team, ze bepalen samen hoe het gaat. Het opbouwen van een wederzijdse communicatie; met woorden, geluiden en bewegingen maak je elkaar duidelijk wat je van elkaar verwacht. Jij geeft aan wat er moet gebeuren. De hond voert het uit, al dan niet naar wens. Want laten we eerlijk zijn, er is toch niets mooiers dan de trotse blik van je eigenste hondje, na een geslaagde oefening?

Angeline van der Kooij

Angeline van der Kooij

Ik ben Angeline van der Kooij, heb al 36 jaar labradors in alle kleuren, momenteel twee zwarte teefjes. Met allemaal heb ik jachttraining gevolgd bij verschillende trainers van wie ik veel kon opsteken. Met de jongste hond, zij komt uit een werklijn, train ik nog volop.

Zo’n 16 jaar geleden werd mij gevraagd of ik zelf geen les wilde geven, dus ben ik de opleiding gaan volgen bij O&O waardoor ik nu kynologisch instructeur ben, daarna heb ik de KK1 cursus gedaan die ook erg interessant was. Om bij te blijven volg ik geregeld lezingen en workshops.

Lesgeven, jacht/apporteertraining en gehoorzaamheidstraining, doe ik nu al 16 jaar en ik vind het nog steeds heel erg leuk, regen, wind, kou, blubber, vieze kleding….het maakt niet uit!

Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren om van hondenschool Odin een goede school te mogen maken waar een gezellige sfeer heerst!

Karin van der Meulen

Karin van der Meulen

Hallo, mijn naam is Karin van der Meulen. Sinds vorig jaar april help ik mee bij hondenschool Odin en volg ik verschillende cursussen bij O&O, een opleidingsinstituut voor hondeninstructeurs.

Ik ken Pim al een hele tijd. Ik heb met mijn vorige hond Chelsea, een zwarte Labrador, jarenlang op zondagochtend jachtcursus bij hem gevolgd. Dit was altijd ontzettend leuk!

Met Chelsea heb ik verschillende onderdelen van hondensport gedaan. We hebben zelfs ons GG1-diploma gehaald! Maar de jacht was haar passie en ze heeft dit ook heel lang volgehouden….

Ik ben met Gehoorzaamheid voor honden begonnen als meisje van 13 jaar en heb ook daarna altijd met mijn honden getraind. Onder andere behendigheid en flyball.

Het maakt niet uit wat je met je hond doet, als je er maar plezier in hebt. De band tussen baas en hond wordt door het trainen steeds beter en het is natuurlijk heel fijn, dat je daardoor een welopgevoede en sociale hond hebt, die je overal naar toe kunt nemen.

Ik geef de puppy’s les. Het is zo ontzettend leuk om te zien, dat baasjes en hondjes in zo’n korte tijd zo veel leren. Het is zo’n belangrijke periode voor puppy’s, de socialisatiefase. In deze tijd kun je ze nog zo vormen. Belangrijk voor de rest van hun leven!

Op dit moment ben ik aan het trainen met Pip voor Sociale Huishond. Dit is nog een hele klus, want Pip is niet de makkelijkste hond.

Wat ik met Pip ga doen na de Gehoorzaamheidstrainingen weet ik nog niet, maar er is vast wel een onderdeel van de hondensport, die bij haar zal passen…

Tineke van der Weijde

Tineke van der Weijde

Mijn naam is Tineke van der Weijde. Ik heb al 11 jaar labradors, momenteel een zwarte teef (8) en blonde reu (12). Mijn eerste hond was een bruine labrador teef die helaas al na 7 jaar overleden is. Met mijn labradors heb ik veel soorten trainingen gevolgd: van puppy-training tot jachttraining en ook behendigheidsdagen. Die trainingen heb ik gevolgd bij verschillende hondenscholen, ik wilde graag ervaring opdoen met meerdere stijlen van trainen.

Vorig jaar heb ik de Module Gedrag en Leerprincipes gevolgd bij de Nederlandse Vereniging van Instructeurs in hondenOpvoeding en -Opleiding (O&O).

Mijn leven draait voor het grootste deel om honden: heel veel wandelen, trainen en natuurlijk gaan de honden ook mee op vakantie. Ik vind het geweldig om trainingen te geven bij Hondenschool Odin.

Frank van RIjn

Frank van Rijn

Frank is onze vrijwilliger die voor ons wekelijks de sleep verzorgd tijdens de apporteerlessen.