Wie zijn wij

Hondenschool Odin is opgericht door Pim Lispet. Samen met enthousiaste vrijwilligers maken zij hondenschool Odin tot een succes.

Pim Lispet

Pim Lispet

Ik ben Pim Lispet en sinds mijn jeugd al opgevoed met honden. Nadat ik zelf een aantal cursussen heb gevolgd met mijn honden Ster en Rex (gehoorzaamheid en flyball) werd ik enthousiast over het lesgeven en ben ik een cursus bij O&O gaan volgen.

Toen ik in aanraking kwam met de jacht en apporteersport merkte ik dat daar echt mijn passie lag. Ik ben toen zelf jacht en apporteer trainingen gaan geven. Sinds 2016 ben ik de trotse eigenaar van Odin, een Duitse Staande Korthaar.

Met het oprichten van hondenschool Odin is een grote wens in vervulling gegaan. Samen met enthousiaste vrijwilligers willen wij een gezellige en kundige hondenschool voor u zijn. Graag tot ziens!

Tineke van der Weijde

Tineke van der Weijde

Mijn naam is Tineke van der Weijde. Ik heb al 11 jaar labradors, momenteel een zwarte teef (8) en blonde reu (12). Mijn eerste hond was een bruine labrador teef die helaas al na 7 jaar overleden is. Met mijn labradors heb ik veel soorten trainingen gevolgd: van puppy-training tot jachttraining en ook behendigheidsdagen. Die trainingen heb ik gevolgd bij verschillende hondenscholen, ik wilde graag ervaring opdoen met meerdere stijlen van trainen.

Vorig jaar heb ik de Module Gedrag en Leerprincipes gevolgd bij de Nederlandse Vereniging van Instructeurs in hondenOpvoeding en -Opleiding (O&O).

Mijn leven draait voor het grootste deel om honden: heel veel wandelen, trainen en natuurlijk gaan de honden ook mee op vakantie. Ik vind het geweldig om trainingen te geven bij Hondenschool Odin.

Karin van der Meulen

Karin van der Meulen

Hallo, mijn naam is Karin van der Meulen. Sinds 2019 help ik mee bij hondenschool Odin. Ik ben kynologisch instructeur.

Ik ken Pim al een hele tijd. Ik heb met mijn vorige hond Chelsea, een zwarte Labrador, jarenlang op zondagochtend jachtcursus bij hem gevolgd. Dit was altijd ontzettend leuk!

Met Chelsea heb ik verschillende onderdelen van hondensport gedaan. We hebben zelfs ons GG1-diploma gehaald! Maar de jacht was haar passie en ze heeft dit ook heel lang volgehouden….

Ik ben met Gehoorzaamheid voor honden begonnen als meisje van 13 jaar en heb ook daarna altijd met mijn honden getraind. Onder andere behendigheid en flyball.

Het maakt niet uit wat je met je hond doet, als je er maar plezier in hebt. De band tussen baas en hond wordt door het trainen steeds beter en het is natuurlijk heel fijn, dat je daardoor een welopgevoede en sociale hond hebt, die je overal naar toe kunt nemen.

Ik geef de puppyles en de Elementaire Gehoorzaamheid. Het is zo ontzettend leuk om te zien, dat baasjes en hondjes in zo’n korte tijd zo veel leren. Het is zo’n belangrijke periode voor puppy’s, de socialisatiefase. In deze tijd kun je ze nog zo vormen. Belangrijk voor de rest van hun leven! De EG is ook belangrijk. Dit omdat je hond meestal in de pubertijd is in deze periode van zijn leven. Maar ook oudere honden, die deze basis missen, kunnen deze cursus goed gebruiken.

Pip heeft het diploma voor Sociale Huishond. Wat ik met Pip ga doen na de Gehoorzaamheidstrainingen weet ik nog niet, maar er is vast wel een onderdeel van de hondensport, die bij haar zal passen…

Miranda Penning de Vries

Miranda Penning de Vries

Mijn naam is Miranda Penning de Vries, sinds mijn prille jeugd ben ik al gek op honden. Vroeger liet ik honden uit van de buren. Sinds 2010 heb ik eindelijk mijn eigen hond in de armen mogen sluiten, Jeff is zijn naam, een australian labradoodle, wat een rijkdom een hond. Hij brengt mij veel geluk en mooie ontmoetingen met mensen en dier.

In 2013 heb ik Pim mogen ontmoeten en sindsdien volg ik apporteertraining met Jeff bij Pim. Ik vind het belangrijk een goede relatie met mijn hond te hebben, dat krijg je door veel met je hond te doen. Ik geef ook snuffelcolleges aan kinderen van 4 tot 6 jaar op basisscholen, het is belangrijk dat kinderen weten hoe de lichaamstaal is van de honden en hoe je ermee omgaat.

Twee jaar geleden vroeg Pim of ik zin had les te komen geven, na lang twijfelen heb ik de knoop doorgehakt en wat ben ik er nu blij mee. Het is leuk mens en dier te leren een team te worden en de ontwikkelingen van de honden mee te mogen maken. Ik ben kynologisch instructeur en geef met veel enthousiasme les, soms zo dat ik struikel over mijn eigen woorden. Als ik eenmaal begin te praten over honden kan ik moeilijk stoppen. Wellicht komen we elkaar tegen op de hondenschool of zelfs in de les. Geniet van je hond, het zijn geweldige dieren.

Mona en Ron

Ron en Mona

Wij zijn Ron en Mona Lispet, 14 jaar geleden zijn wij door ons eerste Weimaranerteefje Luna op slag verliefd geworden op het ras. Wij fokken op zeer kleine schaal met onze Weimaraners om het ras te helpen verbeteren. Inmiddels is ons eerste teefje Luna niet meer, maar haar geweldige karakter leeft voort in haar dochter Pretty en kleindochter Jodie, de 2 teefjes die we op dit moment hebben.

Door onze Luna zijn we in aanraking gekomen met de jacht en jachthondentraining. Nadat we destijds bij diverse trainers les hebben gehad én zijn gaan helpen bij trainingen was Mona erg enthousiast geworden om zelf les te gaan geven. Na de opleiding tot kynologisch instructeur bij O&O en het volgen van KK1 en KK2 (ivm de kennel) is Mona gaan lesgeven in zowel jachttraining als gehoorzaamheidstraining bij diverse verenigingen. Ook zijn we beide actief bij de stichting JIO (Jachthond in Opleiding) waar we helpen bij wedstrijden en Mona als keurmeester bij de Dummy Apporteer Test.

Samen gaan we graag in het jachtseizoen als voorjager op praktijkjacht zowel op grofwild als op klein wild. Doordeweeks runt Mona een hondenuitlaatservice, dus de hele week gezellig tussen de viervoeters! Bij Odin gaan we voorlopig samen de jachttrainingen op ons nemen en hopen op een leuke, leerzame en vooral gezellige tijd!

Michiel de Ruiter

Michiel de Ruiter

Hallo, ik ben Michiel de Ruiter en sinds mei 2019 ben ik instructeur op Hondenschool Odin en doe ik o.a. de puppycursus, E.G (Elementaire Gehoorzaamheid) en de SHH (Sociale HuisHond).Dit doe ik met veel plezier en enthousiasme.

Op foto’s uit mijn jeugd vind je altijd wel een hond, dieren en honden in het bijzonder zijn altijd al belangrijk voor me geweest ik heb dan ook al veel cursussen en workshops gevolgd met mijn trouwe 4 voeters.

Zelf heb ik ook diverse cursussen en workshops gevolgd om les te kunnen gaan geven, maar ook hoe honden voor verschillende doeleinden in te zetten zijn, zo heb ik onder andere bij O&O de opleiding gevolgd ook bij de KNGF heb ik cursussen gevolgd. Lesgeven doe ik al langere tijd en heb ik bij verschillende hondenscholen gedaan.

Zelf vind ik het belangrijk dat de band tussen baas en hond goed is en dit krijg je door begrip, in mijn lessen probeer ik dan ook altijd om dit begrip en dus ook de band te versterken.

Honden zijn geweldig! Kijk eens waar ze allemaal al voor gebruikt worden en nog steeds vinden ze nieuwe gebieden om honden voor in te kunnen zetten.

Door mijn eigen ervaring met zogenaamde kinderen met een “rugzakje” en wat een hond daarbij kan bereiken ben ik verder gaan leren om hier meer inzicht in te krijgen (onder meer met de cursus PAWS van de KNGF) en vind ik het vooral leuk om kinderen te leren om te gaan met honden en ze daarmee ook meer over zichzelf te leren.

Frank van Rijn

Frank van Rijn

Frank is onze vrijwilliger die voor ons wekelijks de sleep verzorgd tijdens de apporteerlessen.